Confidenţialitate

SUA: Camera Reprezentanţilor va vota asupra unor pachete de ajutoare financiare pentru Ucraina și Israel | AUDIO

În Statele Unite, după luni de dispute politice între administraţia Joe Biden şi oponenţii săi republicani, Camera Reprezentanţilor va vota săptămâna aceasta asupra unor proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina şi Israel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Un pachet financiar de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev, cerut de preşedintele democrat, este blocat de luni de zile în Congres, la fel şi un alt pachet pentru Israel.

Anunţul făcut de şeful Camerei inferioare a Congresului american intervine la două zile după un atac fără precedent al Iranului asupra Israelului.

În acest context, sprijinul militar occidental care a ajutat Israelul să intercepteze aproape toate rachetele şi dronele explozive iraniene a stârnit reacții la Kiev. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe susţinătorii Kievului să nu „închidă ochii la rachetele şi dronele ruseşti” care vizează Ucraina.

Statele Unite nu au mai trimis ajutoare majore Kievului din decembrie 2022, din cauza blocării dosarului de către republicani în Congres.

Un pachet de 60 de miliarde de dolari în asistenţă militară şi economică pentru Ucraina a fost adoptat de Senat, cu majoritate democrată, în februarie.

Dar republicanii din Camera Reprezentanţilor refuză să examineze textul din cauza, printre altele, a unui alt diferend, pe problema imigraţiei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Israelul nu a anunțat oficial cum va răspunde Iranului. Șeful Statului Major al armatei israeliene: Atacul nu va rămâne fără răspuns, dar ne cântărim pașii | AUDIO