Confidenţialitate

SUA: Vaccinarea anti-COVID sau testarea săptămânală vor fi obligatorii în companiile cu peste 100 de angajaţi

În Statele Unite, vaccinarea anti-COVID sau testarea săptămânală vor fi obligatorii în companiile cu peste 100 de angajaţi. Preşedintele Joe Biden a făcut anunţul. El a prezentat un plan prin care administraţia americană urmăreşte să reducă infectările cu noul coronavirus.

Un sfert din populaţia eligibilă din SUA nu s-a vaccinat anti-COVID, iar preşedintele Joe Biden spune că acest lucru provoacă multe daune.Cei nevaccinaţi umplu spitalele şi camerele de gardă, care nu mai au loc pentru persoanele cu atac de cord, pancreatită,  cancer. Este vorba despre aparope 80 de milioane de americani.

Planul lui Joe Biden include obligaţia ca angajaţii marilor companii din SUA să fie vaccinaţi sau să fie supuşi unui test de coronavirus săptămânal. Aproximativ patru milioane de funcţionari federali, din executivului american sau angajaţi ai companiilor subcontractare, vor trebui, de asemenea, să fie vaccinaţi.

Mesajul meu pentru cei care nu s-au vaccinat este: Ce mai aşteptaţi? De ce dovezi mai aveţi nevoie? Vaccinul este gratis, sigur, îl puteţi obţine uşor. Are aprobare completă, a spus Joe Biden.

Discursul lui Joe Biden vine pe fondul răspândirii accelerate a variantei delta de coronavirus în Statele Unite şi a încetinirii campaniei de vaccinare.

Între timp, districtul şcolar din Los Angeles, al doilea cel mai important din Statele Unite, a decis ieri să impună tuturor elevilor de peste 12 ani să se imunizeze dacă vor să frecventeze o instituţie publică.