Confidenţialitate

SUA va anunța un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de aproape 400 de milioane de dolari

Statele Unite urmează să anunțe vineri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Constă în principal în muniție și se ridică la aproximativ 400 de milioane de dolari.

Noul pachet de ajutor militar din partea americanilor ar conține rachete cu lansare multiplă ghidată pentru lansatoarele HIMARS, muniţie pentru vehicule de luptă Bradley şi vehicule blindate, potrivit unor surse citate de agenția de știri Reuters.

Despre sprijinul pentru Ucraina ar urma să discute vineri la Casa Albă președintele american Joe Biden și cancelarul german Olaf Scholz, care se află în vizită la Washington.

Este a doua vizită la Casa Albă a lui Scholz în cele aproape 15 luni de mandat.

Agenția germană de știri DPA amintește că în ultima vreme au apărut relatări contradictorii privind cum s-a ajuns la oferta de tancuri Leopard de la Germania către Ucraina.

Americanii declaraseră că Scholz ar fi condiționat furnizarea de tancuri cu livrarea din partea SUA către Kiev a unor tancuri Abrams. Nemții au negat însă acest lucru.

Tot la Casa Albă urmează să fie primită peste o săptămână preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Foto: Shutterstock

Citește și: Rusia acuză Ucraina de un act terorist pe teritoriul său. Putin: „Și-au propus să ne priveze de memoria istorică”. Atacul, revendicat de o grupare rusă