Confidenţialitate

SUA: Un poliţist a murit în urma violenţelor de la Congresul american | AUDIO

Forţele de ordine au anunţat vineri dimineaţă decesul, survenit pe fondul rănilor din timpul asaltului susţinătorilor lui Donald Trump asupra Capitoliului.

Poliţistul Brian Sicknick a fost rănit în confruntările cu protestatarii de la Capitoliu şi a ajuns la spital după ce starea lui s-a deteriorat.

În cele din urmă a murit. Se alăturase forţelor de ordine de la Capitoliu în 2008. Colegii lui i-au adus un omagiu pe străzile din capitala americană, pornind într-un convoi de maşini de poliţie cu luminile de avertizare aprinse.

Brian Sicknick este a 5-a persoană care a decedat în incidentele violente din Washington DC. O femeie din rândul susţinătorilor lui Trump a murit după ce a fost împuşcată de forţele de ordine, alte trei persoane pe fondul unor probleme medicale.

Preşedintele Donald Trump, care iniţial i-a lăudat şi încurajat pe suporteri, a condamnat în cele din urmă violenţele.

„Protestatarii care au intrat în Capitoliu au pângărit sediul democraţiei americane”, a spus Trump, care a adăugat că vor fi traşi la răspundere cei care au încălcat legea.

Între timp, democraţii din Congres discută despre declanşarea unei noi proceduri de destituire a lui Trump, de data aceasta pentru că a încurajat mulţimea.

Iar tot mai mulţi membri ai administraţiei americane şi-au dat demisia. Între aceştia miniştrii responsabili pentru Transport şi Educaţie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu