Confidenţialitate

SUA: Ultima dezbatere Clinton-Trump înainte de alegerile din 8 noiembrie

În Statele Unite, candida democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, are un avans de 9% în fața lui Donald Trump, arată sondajele înaintea ultimei dezbateri prezidențiale.

Candidatul republican înregistrează o scădere a popularității după ce a fost făcut public un video în care mai multe femei recunoșteau că Donald Trump le-a făcut avansuri sexuale nedorite.

 

A treia și ultima dezbatere dintre candidații la președinția SUA este așteptată cu mare interes, în contextul în care Donald Trump acuză echipa de campanie a lui Hillary Clinton, presa și sistemul politic că ar compoota pentru a ”falsifica” scrutinul din 8 noiembrie.

În felul acesta, Donald Trump încearcă să abată atenția de la scandalul în centrul căruia se află, după ce în presă a apărut o înregistrare video din 2005 în care face comentarii despre pipăirea și sărutarea femeilor fără consimțământul lor. Mai mult, zece femei l-au acuzat public pe Donald Trump că le-a făcut avansuri sexuale, majoritatea cazurilor având loc cu peste un deceniu în urmă.

Este motivul pentru care, cu numai trei săptămâni înaintea scrutinului prezidențial, Hillary Clinton are un avans substanțial în preferințele electoratului american față de Donald Trump.

Puțini analiști politici cred că prestația lui Donald Trump din ultima dezbatere televizată ar putea schimba semnificativ această situație.

Cea de-a treia dezbatere, care va dura 90 de minute, va începe la ora locală 18:00 (ora 3 noaptea – ora României) și va fi găzduită de Universitatea Nevada din Las Vegas. Dezbaterea va fi transmisă în direct de numeroase posturi TV americane.