SUA: Trei sferturi din statul Florida, fără curent electric

Aproape 2.1 milioane de abonați din statul Florida, nu au curent electric nici după patru zile, ca urmare a uraganului Irma, au spus oficialii, citați de CNN.

După trecerea uraganului, 99% din abonații rețelei de electricitate din centrul statului Florida nu aveau curent. În momentul de față, procentul a scăzut la 75%.

Pentru a patra zi consecutiv, oamenii din statul Florida suportă căldura copleșitoare, din cauza penei de curent.

Aerele condiționate nu pot funcțina, iar temepretaturile ating valori și de până la 32 de grade Celsius.

O mamă din oraș susține că au fost momente cumplite, iar una dintre fetițele ei, de doar doi ani, are pe toată suprafața corpului iritații de la căldură.

Șoferii au așteaptat și trei ore la benzinării pentru a alimenta, în timp ce alți oameni au stat la coadă pentru a cumpăra un generator.

O echipă de o mie de electricieni lucrează continuu în zona centrală a statului Florida pentru a remedia probleme cauzate de uragan.

Astfel, este posibil ca în trei zile mai multe locuințe să poate fi realimentate cu energie electrică.

Președintele Donal Trump a mers în Florida, împreună cu soția sa, Melania Trump, și cu vicepreședintele, Mike Pence, pentru a vedea pagubele cauzate de uragan și pentru a primi vești de la autorități.

Aceștia au stat de vorbă cu oamenii ale căror case au fost transformate în ruine, apoi au mers în Naples, oraș din Florida, unde au împărțit mâncare.

„Vreau să vă spun să suntem aici pentru voi. Ne vom întoarce aici și de alte câteva ori”, a spus președintele Trump în Naples, conform CNN.

Oamenii de pe coasta de vest, unde uraganul Irma a produs și alunecări de teren, vor avea curent electric în apropiere de 22 septembrie, spun reprezentanții firmei de distribuție a energiei electrice, Florida Power & Light Co.

Uraganul Irma, care a lovit Florida la începutul săptămânii, a lăsat în beznă milioane de oameni și a inundat și blocat mai multe drumuri de acces.

Pana de curent a afectat și alte state din sud – estul Americii, inclusiv Georgia, unde peste 125.000 de locuințe și firme nu aveau curent joi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS