Confidenţialitate

SUA: Tânără anchetată pentru că ar fi încercat să le vândă rușilor laptopul democratei Nancy Pelosi

Poliția Federală americană (FBI) investighează o tânără bănuită că a luat un laptop sau un hard disk din biroul președintelui Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, în timpul asediului Capitoliei din 6 ianuarie.

Ulterior, suspecta ar fi încercat să vândă dispozitivul serviciilor secrete rusești, relateaază Reuters.

Un agent FBI a dezvăluit detaliile într-o declarație pe propria răspundere care descrie un dosar penal împotriva lui Riley June Williams, o femeie din Pennsylvania acuzată de intrare ilegală în clădirea Capitoliului.

FBI a primit informații de la o persoană care a declarat că este un fost partener al lui acesteia.

Informatorul a mărturisit că tânăra „intenționa să trimită dispozitivul unui prieten din Rusia, care apoi intenționa să-l vândă către SVR, serviciul de informații din Rusia”. Potrivit acestuia, „transferul dispozitivului computerizat către Rusia a căzut din motive necunoscute și Williams încă mai are dispozitivul sau l-a distrus”, se menționează în declarație.

Ancheta rămâne deschisă.

Potrivit FBI, femeia a fugit de la o adresă de lângă Harrisburg, Pennsylvania, și-a dezactivat numărul de telefon și conturile de pe rețelele sociale.

Mama tinerei a spus că aceasta a devenit recent interesată de politicile preşedintelui Donald Trump şi de mesaje de extremă dreapta.

Reprezentanții democratei Nancy Pelosi nu au răspuns cererii de a comenta cazul.

Zeci de persoane au fost arestate în ancheta revoltei din 6 ianuarie de la Capitoliu, soldată cu 5 decese. Susținători ai republicanului Donald Trump au luat cu asalt clădirea în timpul ședinței în care era confirmată victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale.

Aleșii democraţi au cerut FBI să investigheze dacă vreo putere străină a avut un rol în exploatarea atacului.