Confidenţialitate

SUA: Sute de persoane blocate pe o insulă de uraganul Dorian

Guvernatorul statului american Carolina de Nord a declarat că sute de persoane au rămas blocate pe insula Ocracoke, din cauza valurilor puternice și inundațiilor provocate de trecerea uraganului Dorian.
Autoritățile spune că există “temeri semnificative” pentru cei care au rămas blocați pe insulă, aflată la câțiva kilometri în largul coastelor Carolinei de Nord. Cei rămași pe insulă au fost sfătuiți să se refugieze în zone mai înalte și să aștepte echipe de salvare care sunt pregătite să intervină pe calea aerului imediat ce zona devine din nou accesibilă.
Uraganul Dorian, a cărui intensitate a scăzut până la nivelul de categoria 1, se află acum la câteva sute de kilometri în largul coastelor Statelor Unite și deplasează spre nord-est, urmând să ajungă în apropierea provinciei canadiene Nova Scoția.
Cel puțin trei decese cauzate de uragan s-au înregistrat în Florida, iar o persoană a murit în Carolina de Nord. Victimele au decedat în timp ce își pregăteau pentru furtună locuințele sau adăposturile.
Prima țară afectată de uraganul Dorian a fost Bahamas, unde furtuna tropicală, a doua cea mai puternică înregistrată vreodată în Atlantic, a provocat distrugeri masive și decesul a cel puțin 30 de oameni.