SUA: Supravieţuitori ai masacrului din Florida vor mărşălui la Washington

Supraviețuitori ai atacului armat comis într-un colegiu din statului american Florida au anunțat că vor organiza un marș în capitala Washington, cerând o înăsprire a regimului armelor şi muniţiilor.

Atacul armat, care a curmat 17 vieţi, a fost cel mai sângeros dintre cele înregistrate în ultimii ani în şcoli din SUA, relatează BBC.

Imediat după masacru, Donald Trump a promis măsuri care să sporească paza în şcoli.

În scurta sa alocuţiune de la Casa Albă, Donald Trump n-a rostit vreun cuvânt despre legislaţia permisivă a armelor de foc.

Atacatorul fusese exmatriculat din şcoala respectivă şi se afla în atenţia autorităţilor.

Biroul Federal de Investigaţii a recunoscut, vineri, că nu a acţionat, deşi a fost avertizat în detaliu despre potenţialul pericol pe care-l reprezenta Nikolas Cruz.

Individul, care a deschis focul cu o armă de asalt semiautomată în colegiul Marjory Stoneman Douglas, a fost pus sub acuzare pentru crimă cu premeditare.

Guvernatorul statului Florida, Rick Scott, a cerut demisia directorului FBI. Generalul Jeff Sessions a ordonat o anchetă internă.

“Trebuie să lucrăm împreună pentru a crea o cultură în ţara noastră care îmbrăţişează demnitatea vieţii şi care creează legături umane adânci şi semnificative”, a declarat Donald Trump, afirmând că se adresează unei “naţiuni care suferă”.

“Dacă aveţi nevoie de ajutor, adresaţi-vă unui profesor, unui membru al familiei, unui ofiţer de poliţie sau unui lider religios. Răspundeţi la ură cu iubire, răspundeţi cruzimii cu bunătate”, a adăugat el.

A fost cel mai sângeros masacru petrecut într-o şcoală din SUA de după cel din Sandy Hook, din decembrie 2012, soldat cu moartea a 20 de copii şi a 6 adulţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS