După masacrul din Florida, Donald Trump promite mai multă protecţie în şcoli

Preşedintele SUA a promis înăsprirea măsurilor de pază în şcoli după masacrul comis de un tânăr într-un colegiu din Florida, unde a curmat 17 vieţi cu o puşcă semiautomată.

În scurta sa alocuţiune de la Casa Albă, Donald Trump n-a rostit vreun cuvânt despre legislaţia permisivă a armelor de foc. Atacatorul fusese exmatriculat din şcoala respectivă şi se afla în atenţia autorităţilor.

Preşedintele a anunţat că va merge în Parkland, oraşul unde s-a produs tragedia,  pentru a se întâlni cu familiile şi cu autorităţile locale, alături de care să coordoneze răspunsul federal.

“Trebuie să lucrăm împreună pentru a crea o cultură în ţara noastră care îmbrăţişează demnitatea vieţii şi care creează legături umane adânci şi semnificative”, a declarat Donald Trump, afirmând că se adresează unei “naţiuni care suferă”.

“Dacă aveţi nevoie de ajutor, adresaţi-vă unui profesor, unui membru al familiei, unui ofiţer de poliţie sau unui lider religios. Răspundeţi la ură cu iubire, răspundeţi cruzimii cu bunătate”, a adăugat el.

A fost cel mai sângeros masacru petrecut într-o şcoală din SUA de după cel din Sandy Hook, din decembrie 2012, soldat cu moartea a 20 de copii şi a 6 adulţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS