SUA: Statul Texas se află sub ape

În Statele Unite, cel puţin cinci oameni au murit, iar alți 20 au fost răniți în statul american Texas după trecerea Uraganului Harvey, anunţă autorităţile regionale. Douăsprezece districte din statul Texas sunt afectate de inundaţii de proporţii. Aproape 2.000 de persoane au fost salvate în ultimele ore din mai multe zone aflate in preajma orasului Houston. În statul american Texas va ajunge mâine și președintele Donald Trump.

Plouă în continuu în statul american Texas. Avertizări cu privire la inundaţii bruşte au fost emise în regiune, iar meteorologii avertizeaza că ”ameninţarea unor inundaţii catastrofale, fără precedent şi potenţial mortale persistă şi săptămâna aceasta”.

În regiunea Houston nivelul apei de ploaie a atins 60 de centimetri în ultimele 24 de ore.

Armata americană, dar si mai multe state trimit în Texas oameni care să ajute și echipamente. Potrivit CNN, aeroporturile George Bush si William P Hobby sunt închise. De asemenea, alte aeroporturi mai mici din zona sunt închise.

Autoritățile din orasul Dallas au anunțat că lucrează la dechiderea unui centru mare pentru primirea sinistraților, cu o capacitate de 5.000 de persoane. Acesta urmeaza a fi dechis maine dimineata. Un spital a fost evacuat, dupa ce subsolul acestuia a fost inundat si a fost afectată rețeaua electrică. Voluntarii de la Crucea Rosie ofera peste 13.000 de portii de mancare pe zi. Oamenii care au reușit să fugă din case spun că totul este sub apă.

Preşedintele Donald Trump va merge maine in statul Texas, pentru a analiza eforturile autorităţilor. Locurile care urmează să fie vizitate de Trump nu au fost încă stabilite, însă este de aşteptat ca preşedintele american să evite zonele afectate cel mai grav de uragan, au declarat surse apropiate Casei Albe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS