Confidenţialitate

SUA: Primele vaccinări împotriva SARS-CoV-2, probabil înainte de jumătatea lunii decembrie

Statele Unite ale Americii speră să înceapă campania de vaccinare împotriva infecției cu temutul virus SARS-CoV-2 înainte de jumătatea lunii decembrie, de îndată ce se va obţine aprobarea autorităţilor sanitare.

Până la sfârşitul anului ar putea fi imunizate până la 20 de milioane de persoane dacă totul merge conform planului, relatează Agerpres, citând France Presse.

”Planul nostru este de a putea transporta vaccinurile spre locurile de imunizare în termen de 24 de ore de la aprobare, aşa că mă aştept să fie poate a doua zi după aprobare, pe 11 sau 12 decembrie”, a declarat, duminică, un înalt responsabil din cadrul operaţiunii guvernamentale pentru vaccinuri.

Moncef Slaoui şi-a exprimat speranţa că odată cu lansarea unei campanii de vaccinare în masă, s-ar putea obţine o ”imunitate colectivă” în luna mai.

Dacă totul merge conform planului şi vaccinurile primesc autorizaţia de la autorităţile sanitare, ”s-ar putea să avem 20 de milioane de persoane care vor putea fi vaccinate până la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat imunologul Anthony Fauci.

Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a emis, sâmbătă, o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi anti-COVID-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals, un tratament experimental administrat preşedintelui Donald Trump.