Confidenţialitate

SUA: Plaje din Florida au fost deschise, iar oamenii le-au luat cu asalt

În Jacksonville, cel mai mare oraș din statul Florida, plajele au fost redeschise publicului pe 17 aprilie. La scurt timp după anunțul autorităților, oamenii au început să vină la malul oceanului în număr mare, relatează USA Today.

Pe rețelele de socializare curg postările în care cei care ies din case și merg pe plaje sunt apostrofați. Pe de alta parte, cei care stau aproape de ocean spun că le este greu să stea departe de plajă.

Mare parte din plaje sunt deschise în anumite intervale din zi și doar pentru exerciții fizice care nu presupun staționarea, cum ar fi alergatul sau înotul. De altfel, cei care fac plajă pot fi amendați, însă numărul polițiștilor care patrulează pe plaje va fi decis de autorități, potrivit CNN.

Redeschiderea unor plaje din Statele Unite e o măsură ce se află, însă în contradicție cu unul dintre scenariile vehiculate dinspre Casa Alba, ce prevede ca plajele, dar și alte domenii ale economiei din statele Georgia, Carolina de Sud și Florida să rămână închise până pe 8 iunie.

Începând de vineri seara, în statul Florida au fost depistate 30.000 de noi cazuri de COVID-19, iar peste 1.000 de oameni și-au pierdut viața, arata datele Departamentului pentru Sănătate din statul American.