SUA: Operațiune de salvare a unui urs care avea capul blocat într-un bidon din plastic | VIDEO

O familie din Wisconsin, Statele Unite a salvat un urs care înota într-un lac și care avea capul blocat într-un bidon din plastic, potrivit Euronews. Animalul abia își putea ‘ine capul deasupra apei.

Tricia, Brian și Brady Hurt se aflau la pescuit pe lacul Marshmiller când au zărit ursul. Aceștia au filmat întreaga scenă, iar videoul a devenit viral. Au fost nevoiți să dea mai multe ture de lac pentru a se putea apropia de urs. Când au fost îndeajuns de aproape de urs. Brian Hurt a reușit să apuce bidonul din plastic, l-a tras înspre el și a reușit astfel să elibereze capul ursului.

Datele oficiale arată că în zona respectivă trăiesc aproape 24.000 de urși negri.

Plasticul care ajunge în mari și oceane ucide anul animale. Potrivit lui Sir David Attenborough, realizatorul documentarului Blue Planet 2, în fiecare an, 8 milioane de tone de plastic ajung în mari și oceane. Broaștele țestoase mănâncă pungi din plastic confundându-le cu meduze, păsări marine sunt găsite moarte cu material plastic în stomac, iar pescăruși sunt găsiți morți, blocați în plase pescărești abandonate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS