Confidenţialitate

O furtună de zăpadă a afectat mai multe state americane. Joe Biden a reușit cu greu să coboare din Air Force One | VIDEO

O furtună de zăpadă a afectat Washingtonul şi regiunea capitalei americane, unde stratul de zăpadă a atins 20 centimetri. Statul vecin Virginia se afla în alertă de iarnă.

Serviciile federale și școlile au fost închise, iar traficul a fost grav afectat. Furtuna i-a dat de furcă până și președintelui American Joe Biden.

Stratul de zăpadă ar putea atinge 25 de centimetri, au avertizat serviciile meteorologice, care au plasat capitala şi statul vecin Virginia în alertă de furtună de iarnă. Domul Capitoliului a fost acoperit de zăpadă, Casa Albă a fost înzăpezită, iar pe stradă se făcea schi.

Această furtună afectează o bună parte a Coasei de Est americane, cu rafale de vânt violente însoţite de ninsori puternice.

Aproape 500.000 de case au rămas fără current electric, după ce mai mulți copaci au căzut de linii de înaltă tensiune, sub greutatea zăpezii.

Președintele Joe Biden a aterizat cu Air Force One la Washington, dar a reușit să părăsească avionul abia după jumătate de oră, după ce personalul de la aeroport s-a luptat să ducă scările până la ușa aeronavei.

S-a întors la Casa Albă cu mașina, pentru că pe o așa vreme ar fi fost periculos cu elicopterul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Liliana Nicolae

Sursa foto: Ashim D’Silva / Unsplash

Citește și: SUA: Mii de şcoli au amânat revenirea în sălile de clasă, ca urmare a creșterii numărului de cazuri COVID-19