Confidenţialitate

SUA: Mii de şcoli au amânat revenirea în sălile de clasă, ca urmare a creșterii numărului de cazuri COVID-19

Peste ocean, în Statele Unite, mii de şcoli au amânat revenirea în sălile de clasă după vacanţa de sărbători sau au trecut la cursuri online, în condiţiile în care au fost înregistrate niveluri record de cazuri de COVID ca urmare a apariţiei variantei Omicron de coronavirus.

În unele districte şcolare, oficialii au continuat planurile de redeschidere a şcolilor, inclusiv în oraşul New York, puternic afectat de coronavirus, unde unul din trei teste pentru covid din ultima săptămână a ieşit pozitiv.

Primarul metropolei New York, Eric Adams, care a preluat mandatul la sfârşitul săptămânii trecute, a promis că va menţine şcolile deschise în pofida creşterii numărului de îmbolnăviri.

Mai multe oraşe, inclusiv Milwaukee, Detroit şi Cleveland, au trecut la cursuri online sau au anulat complet orele, afectând zeci de mii de elevi; motivația pentru această decizie este atât lipsa de personal, cât şi îngrijorări legate de varianta Omicron.

În New Jersey, care a înregistrat una dintre cele mai mari rate de infectare în ultimele săptămâni, majoritatea districtelor şcolare au decis să țină cursurile online.

În Washington D.C., întreg personalul şi 50.000 de elevi din şcolile publice trebuie să prezinte online pe site-urile unităților de învățământ un rezultat negativ al testului înainte de a reveni la cursuri mâine/miercuri.

Iar în  California, autoritățile locale au promis să distribuie kituri gratuite de testare acasă tuturor celor 6 milioane de elevi din şcolile publice.

Citește și: Alexandru Rafila: „În valul 4 am avut circa 400.000 de îmbolnăviri. În valul 5 estimăm o dublare a cazurilor Covid-19”