Confidenţialitate

SUA: Nou caz de afro-american împuşcat mortal de poliţie

Un afro-american a fost împuşcat mortal de poliţie, miercuri, în statul Carolina de Nord, cel mai recent caz în care o persoană de culoare a fost ucisă de forţele de ordine de la condamnarea poliţistului Derek Chauvin pentru uciderea lui George Floyd, relatează Agerpres, citând AFP.

Andrew Brown Jr “a fost rănit mortal” de un agent care a mers să îi prezinte un mandat de percheziţie în Elizabeth City, mic oraş din acest stat din sud-estul SUA, a declarat şeriful comitatului Pasquotank.

Potrivit unor martori citaţi de media locale, Andrew Brown a fost împuşcat în timp ce se îndepărta de poliţişti la volanul maşinii sale.

În vârstă de 40 de ani şi tată a zece copii, el nu era înarmat, a afirmat familia sa, citată de postul de televiziune local WAVY.

Moartea sa survine la o zi după verdictul istoric din procesul poliţistului Derek Chauvin, găsit vinovat de trei capete de acuzare, între care omorârea lui George Floyd la Minneapolis, în Minnesota.

Bucuria provocată de condamnare, marţi după-masă, a fost imediat umbrită de moartea unei adolescente de culoare la Columbus, în Ohio, cu mai puţin de o oră înainte de anunţarea verdictului.

În vârstă de 16 ani, Makiyah Bryant a fost împuşcată mortal de un poliţist în timp ce părea să atace cu un cuţit o altă persoană.

Şeriful Tommy Wooten a promis, miercuri, “transparenţă” în legătură cu evenimentele care au condus la moartea lui Andrew Brown Jr în Carolina de Nord.

Camera de filmat de mici dimensiuni ataşată de echipamentul poliţistului care a tras era în funcţiune, a adăugat şeriful, care a precizat că nu a văzut încă imaginile.

Ancheta a fost înaintată Biroului de Investigaţii din statul Carolina de Nord.