Confidenţialitate

SUA: Noi tensiuni, după ce încă un bărbat afro-american a fost ucis de poliţie

În Statele Unite au loc noi tensiuni, după încă un incident armat în care un bărbat afro-american a fost ucis de poliţie. S-a întâmplat luni, la Los Angeles, iar detaliile abia acum sunt făcute publice.

Bărbatul de 29 de ani care a fost ucis de poliţişti mergea cu bicicleta. Doi agenţi l-au oprit pentru o problemă legată de cum circula, moment în care tânărul şi-a abandonat bicicleta şi a luat-o la fugă.

Incidentul a avut loc când poliţiştii l-au ajuns din urmă.

Suspectul avea nişte haine în mână, le-a aruncat la pământ, l-a lovit pe unul dintre ofiţeri în faţă, iar poliţiştii au observat atunci o armă între hainele aruncate, a spus un reprezentant al Poliţiei din Los Angeles.

Poliţiştii au tras de mai multe ori asupra bărbatului, posibil chiar de 20 de ori.

Au urmat proteste în stradă ieri, chiar în ziua în care preşedintele Donald Trump a fost în vizită la Kenosha, în Wisconsin, acolo unde un incident armat similar a fost urmat de proteste violente. Trump i-a apărat pe poliţişti.

“Trebuie să condamnăm retorica periculoasă împotriva poliţiei, este foarte nedrept”, a spus Trump. El a descris protestele din oraş drept “terorism intern”.

Preşedintele american nu a făcut nicio referire la problemele apărute în societatea americană pe fondul violenţelor dovedite ale poliţiştilor la adresa populaţiei de culoare.

Contracandidatul lui Trump la preşedinţie, Joe Biden, l-a acuzat că, prin retorica folosită, incită la violenţe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu