Confidenţialitate

SUA: Măștile nu vor mai fi obligatorii în avioane și în transportul public

În Statele Unite, măștile nu vor mai fi obligatorii în avioane și în transportul public. Un judecător din Florida a anulat măsura impusă de administrația Joe Biden. Consideră că autoritățile federale și-au depășit atribuțiile când au decis asta.

Măsura care prevede obligația de a purta masca în transportul public a fost prelungită de autoritățile sanitare din Statele Unite săptămâna trecută până pe 3 mai din cauza numărului de cazuri COVID în creștere.

Doar că acum un judecător din Florida a decis că obligația nu poate fi impusă. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, principala agenţie federală de sănătate, şi-a depăşit prerogativele prin impunerea acestei măsuri, a considerat judecătorul.

„Este dezamăgitoare decizia instaței”, a fost reacția Casei Albe prin vocea purtătoarei de cuvânt Jen Psaki. Autoritățile sanitare continuă să recomande purtarea măștii, a mai adăugat aceasta.

Practic masca nu va mai fi obligatorie în SUA în aeroporturi, avioane, trenuri, taxi-uri și mijloace de transport în comun.

BBC notează că restricțiile impuse de administrația Biden în pandemie au avut doar parțial succes în instanțe. Curtea Supremă a blocat la începutul anului măsura care obliga companiile mari să-și vaccineze anti-COVID angajații.

Foto: Shutterstock