SUA: Focar de salmonela la carnea de curcan, in ajun de Ziua Recunoștinței

Autorităţile americane cercetează un focar de salmoneloză detectat la carnea de curcan, cu câteva zile înainte de sărbătorirea joi a Zilei Recunoştinţei, când principalul ingredient al mesei festive este această pasăre tradiţională, relatează joi EFE.

Presa din Statele Unite ale Americii semnalează că la începutul acestei luni o persoană a decedat în California, în timp ce 164 au fost afectate în 35 de state ale ţării, dintre care 63 au necesitat spitalizare.

Autorităţile sanitare nu au reuşit să identifice originea focarului care ar putea proveni de la curcanii de crescătorie, sau de la produsele crude derivate din carnea acestei păsări.

Infecţiile cu salmoneloză provoacă probleme gastrointestinale şi febră în următoarele 48 de ore de la consumul alimentului infestat, iar simptomele pot fi mai grave la copii şi bătrâni.

Marţi, agenţia federală Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a lansat o alertă populaţiei împotriva consumului de salată verde, solicitând persoanelor fizice, restaurantelor şi magazinelor să arunce acest aliment suspectat că ar fi provocat o nouă epidemie de infecţie cu bacteria Escherichia coli (E. coli).

În total, 32 de persoane din unsprezece state americane au fost afectate de această epidemie ale cărei simptome au fost constatate între 8 şi 31 octombrie octombrie. Treisprezece dintre ele au fost spitalizate, potrivit CDC.

Recomandările se aplică ”tuturor tipurilor şi diferitelor forme de utilizare ale salatei verzi”.De asemenea, frigiderele şi suprafeţele care au intrat în contact cu salata contaminată trebuie să fie dezinfectate.

E. coli este o bacterie care trăieşte în mod natural în intestinele bovinelor, păsărilor şi a altor animale. Fructele şi legumele proaspete care au intrat în contact cu excremente infectate de animale sunt o sursă frecventă de contaminare.

Simptomele cele mai frecvente ale infecţiei cu E. coli includ: greaţă, vărsături, cefalee, febră uşoară, crampe severe la nivelul stomacului sau diaree sanguinolentă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS