SUA: FDA înăspreşte supervizarea testelor pentru anticorpi la coronavirus

Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a decis să înăsprească supervizarea testărilor pentru anticorpi la noul coronavirus,

Politica anterioară a permis apariția pe piață a unor produse îndoielnice, relatează BBC.

Într-un comunicat, FDA acuză că indivizi fără scrupule au comercializat kit-uri de testare contrafăcute, profitând de anxietatea publică ridicată de pe urma actualei pandemii.

Un document intern al guvernului american anticipează o creştere puternică a deceselor zilnice cauzate de noul coronavirus, până la 1 iunie, deși preşedintele Donald Trump le-a cerut guvernatotilor să ridice restricţiile impuse, scrie publicaţia New York Times.

Bazată pe un model realizat de Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, analiza estimează că boala COVID-19, provocată de noul coronavirus, va omorî 3.000 de americani pe zi până la sfârşitul lunii mai.

Statele Unite au raportat, luni, 1.015 de decese provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai scăzut bilanţ din ultima lună, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Bilanţul total al deceselor a ajuns la 68.689, ceea ce menţine SUA pe primul loc la nivel global.

Aproape 1,2 milioane de cazuri au raportate oficial dincolo de Atlantic. Un total de 187.180 de persoane infectate au fost declarate vindecate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS