Confidenţialitate

SUA: FDA aprobă rapelul vaccinului Pfizer anti-COVID pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

Statele Unite ale Americii extind vaccinurile de rapel COVID-19 în timp ce se confruntă cu valul de Omicron, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) permițând administrarea rapelului Pfizer pentru copii cu vârste de cel puțin 12 ani.

Rapelul este deja recomandat pentru toți cei care au peste 16 ani, iar FDA a decis luni că acesta este justificat și pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, odată ce a trecut suficient timp de la ultima doză, relatează Associated Press.

Dar această măsură, care intervine în momentul în care se reiau cursurile după sărbători, nu reprezintă pasul final. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor trebuie să decidă dacă vor recomanda rapelul pentru adolescenții mai tineri. Dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, este așteptat să se pronunțe în cursul acestei săptămâni.

De asemenea, FDA a declarat că toți cei cu vârsta de 12 ani și mai în vârstă care sunt eligibili pentru un rapel pot primi unul la cinci luni de la ultima doză, în loc de șase luni.

Sursa foto: Colaj foto / Pixabay

Citește și: Suceava: Au apărut primele 2 cazuri de Omicron. O mamă și un bebeluș care au venit din Marea Britanie în România | AUDIO

Autor: Carmen Zanfir