Confidenţialitate

SUA: Două state anunță ridicarea restricțiilor de distanțare și eliminarea obligativității purtării măștilor

Statele americane Texas și Mississippi  anunță ridicarea restricțiilor de distanțare și chiar eliminarea obligativității purtării măștilor precum și dechiderea totală a economiei.

Și alți guvernatori, printre care cei ai statelor Michigan, Kentucky și Pennsylvania, au anunțat că restaurantele și alte locuri publice pot primi mai mulți clienți.

Anunțările, contestate de medici, vin după ce președintele american Joe Biden a promis că în trei luni,  Statele Unite vor avea doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru toți adulții.

Guvernatorul statului Texas, republicanul Greg Abbott, a anunțat că toate afacerile pot fi deschise total, din 10 martie.

El se bazează pe faptul că în Texas, un million de cetățeni se pot vaccina săptămânal, cee ace ar însemna că până la mijlocul lunii, jumătate dintre cei vârstnici să fie deja imunizați cu ser împotriva COVID-19.

Rata de spitalizare dar și cea de infectare au scăzut în Texas, atingând cel mai redus nivel de la finalul anului trecut, mai puțin de 7.700 de cazuri noi pe zi.

Și guvernatorul statului Mississippi, Tate Reeves, a făcut un anunț similar, doar că restricțiile sunt ridicate chiar de miercuri.

De asemnea, în San Francisco, restaurantele, barurile și locurile de recreere se redeschid, pentru prima data de anul trecut.

Directorul Centrului American pentru Controlul Bolilor a avertizat că nu este momentul pentru relaxări atât de importante.