Confidenţialitate

SUA: Democrații și republicanii au deblocat un ajutor de peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina | AUDIO

Acord în Senatul american în privința ajutorului pentru Ucraina: democrații și republicanii au ajuns la o înțelegere privind deblocarea a peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina și un pachet de peste 20 de miliarde pentru reforme în privința migranților. Președintele american așteaptă ca documentul să fie trimis cât mai repede la biroul său, pentru a fi promulgat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Acordul încheiat între democrații și republicanii din Senatul american prevede o finanțare totală de peste 100 de miliarde de dolari. Cea mai mare parte din această sumă, 60 de miliarde, e destinată Ucrainei pentru a face față atacurilor Rusiei. Alte peste 14 miliarde de dolari ar urma să ajungă în Israel și peste 20 de miliarde sunt pentru reforme în ceea ce privește migrația în Statele Unite. E vorba despre măsuri care să descurajeze migrația și să introducă restricții în ceea ce privește soluționarea cererilor de azil, în condițiile în care, săptămânal, în Statele Unite, ajung 5000 de migranți.

Președintele american Joe Biden a spus că susține cu tărie acest acord și îndeamnă Congresul să-l aprobe imediat pentru a putea fi promulgat. După ce va trece de Senat, va urma votul din Camera Reprezentanților, unde sunt foarte mulți republicani care se opun trimiterii de noi fonduri Ucrainei.

Ultima tranșă de ajutor pentru Kiev a fost deblocată de Statele Unite în decembrie, iar autoritățile ucrainene mizează în continuare pe sprijinul american în războiul cu Rusia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SUA au lovit mai multe ținte din Siria și Irak ca represalii după moartea a trei militari americani în Iordania UPDATE | AUDIO