Confidenţialitate

SUA: Cinematografele din New York se redeschid, cu anumite restricții

Închise timp de un an, cinematografele din New York se redeschid pe 5 martie. Vor funcționa la 25% din capacitate și cu respectarea unei limite de 50 de spectatori în sală.

Decizia de redeschidere a cinematografelor a fost anunţată într-o perioadă în care numărul noilor cazuri pozitive de coronavirus şi cel al spitalizărilor din New York au revenit la nivelurile raportate la începutul lunii decembrie.

Anumite cinematografe au anunțat deja că nu se vor deschide, considerând că limita de spectatori nu ar fi viabilă din punct de vedere economic.

În plus, administratorii de cinematografe se plâng că nici măcar nu pot vinde gustări și băuturi răcoritoare din cauza restricțiilor încă în vigoare.

Lanţul de cinematografe AMC, cel mai important din Statele Unite, a anunţat că 13 cinematografe pe care grupul le deţine în New York se vor redeschide pe 5 martie.

Asociaţia americană a proprietarilor de cinematografe transmite distribuitorilor de filme că deja pot fixa datele unor premiere de film pentru a stimula redeschiderea întregului sector.