Confidenţialitate

SUA: Cel puțin 50 de morți în urma căderilor masive de zăpadă. Zeci de mii de americani au rămas fără curent electric | VIDEO

Căderile masive de zăpadă care au afectat în special centrul și estul Statelor Unite ale Americii au provocat cel puțin 50 de morți și zeci de mii de americani au rămas fără curent electric. Cele mai multe victime s-au înregistrat în orașul Buffalo. Aici stratul de zăpadă a atins și 3 metri înălțime.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Furtuna se întinde din Canada și până la granița cu Mexicul și a adus cu ea vânturi polare care au provocat căderi masive de zăpadă. Multe dintre persoanele decedate au fost găsite pe stradă, în mijlocul zăpezii, iar altele, în mașini, unde au rămas blocate timp de aproape două zile. Cele mai multe victime s-au înregistrat în orașul Buffalo.

Guvernatorul din New York: Evitați deplasările

„Este absolut periculos pentru oricine să fie în trafic, inclusiv pentru serviciile de urgență”, a spus guvernatorul din New York.

Guvernatorul statului New York a îndemnat populația să evite deplasările și a amintit că vremea îngreunează și intervenția salvatorilor.

Mesajul lui Joe Biden pentru viețile pierdute în perioada sărbătorii de Crăciun din cauza zăpezilor din SUA

Potivit BBC, președintele american Joe Biden a aprobat o declarație de urgență care permite acordarea de sprijin federal pentru statul New York. „Inima mea este alături de cei care au pierdut persoane dragi în acest weekend de sărbătoare”, a transmis președintele american.

Fenomenul se va atenua în următoarele zile

Aproape 250 de mii de locuințe au suferit pene de curent, dar energia electrică a fost între timp restabilită. Statul Montana, din vestul Statelor Unite a fost cel mai afectat de frig, cu temperaturi care au scăzut până la -45 de grade Celsius. Meteorologii spun că fenomenul se va atenua în următoarele zile.

Sursa foto: Sursa foto: Twitter / Tracy Fanara, Ph.D / Nicole Schuman, M.A / AJ+

Citește și: Grecia majorează semnificativ subvenţiile la energie | AUDIO