Confidenţialitate

SUA: California oferă premii în valoare de 116 milioane de dolari persoanelor care se vaccinează anti-Covid

Autoritățile din California își doresc ca până la redeschiderea totală a economiei, de pe  15 iunie, să fie imunizate cât mai multe persoane.

 „Punem la dispoziție cele mai mari premii din orice stat din America pentru cei care se vaccinează”, a spus guvernatorul statului California.

Aproximativ 63% din cei eligibili s-au vaccinat până acum, dar ritmul a încetinit semnificativ în ultimele săptămâni, după ce rata de infectare a scăzut.

Redechiderea Californiei este programată pentru 15 iunie, iar în acea zi va avea loc o extragere în cadrul căreia 10 persoane vaccinate vor câștiga premiul cel mare, în valoare de 1,5 milioane de dolari. Alte 30 de persoane vor câștiga câte 50.000 de dolari fiecare.

Guvernatorul Californiei speră ca aceste premii să ajute la atingerea țintei de 70% dintre persoanele eligibile sunt vaccinate până la redeschiderea economiei.

În această săptămână, s-a dat primul milion de dolari la loteria specială din statul american Ohio, unde doar persoanele vaccinate se pot înscrie.

Colorado și Oregon au oferit, de asemenea, premii de 1 milion de dolari.