Confidenţialitate

SUA: Biden a revocat interdicţii de viză impuse solicitanţilor de carte verde şi lucrătorilor temporari

reşedintele american Joe Biden a revocat o decizie a predecesorului său care blocase numeroase solicitări de “cărţi verzi” (green cards), dar şi accesul lucrătorilor străini temporari pe teritoriul SUA, potrivit Reuters.

Donald Trump anunţase aceste interdicţii în 2020, argumentând că acest măsuri sunt necesare pentru a-i proteja pe lucrătorii americani în contextul nivelului ridicat al ratei şomajului cauzat de pandemia noului coronavirus.

Joe Biden a respins acest raţionament. Porivit lui, deciziile fostei administrații au împiedicat familii să se reunească în SUA şi au dăunat afacerilor americane.

Democratul s-a angajat să revizuiască multe din politicile de imigraţie dure ale fostului preşedinte republican.

Susţinători ai imigrației au insistat, în ultimele săptămâni, pentru ca actualul lider de la Casa Albă să ridice interdicţiile de viză, care urmau să expire pe 31 martie.

În octombrie 2020, un judecător federal din California a blocat decizia preşedintelui Trump de a interzice acordarea de vize pentru lucrători străini temporari deoarece a afectat sute de mii de companii americane care au luptat în instanţă împotriva acestei politici.