SUA: Autorităţile se tem de o explozie a cazurilor de COVID-19 după proteste

Şeful Corpului de Control al Serviciilor de Sănătate Publică din SUA a declarat că în urma protestelor care au cuprins țara se aşteaptă la noi focare de SARS-CoV-2.

Prezenţa miilor de oameni pe străzi creează un mediu ideal pentru răspândirea virusului, spune Jerome Adams, citat de CNN.

Deşi majoritatea protestatarilor au purtat măşti şi şi-au acoperit faţă în timpul manifestaţiilor, numărul mare al celor care au participat a făcut dificilă distanţarea socială.

În plus, datele arată că mortalitatea în rândul populaţiei de culoare este mult mai mare, ceea ce poate fi încă o problemă în plus, a subliniat oficialul.

“Mă îngrijorează în continuare efectele pe care le poate avea asupra sănătăţii publice prezenţa atâtor oameni care protestează. Acest lucru poate fi dăunător atât pentru ei înşişi, cât şi pentru comunităţile lor”, a declarat Jerome Adams pentru Politico.

„Având în vedere modul în care se răspândeşte virusul, avem toate motivele să ne aşteptăm la noi focare care să se răspândească”, a explicat el.

Jerome Adams este cel mai recent lider guvernamental care îşi exprimă îngrijorarea privind o creştere a numărului de îmbolnăviri în urma protestelor izbucnite în SUA ca urmare a morţii lui George Floyd.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS