Confidenţialitate

SUA au reluat relațiile comerciale cu Huawei

Departamentul de Comerț al Statelor Unite ale Americii a confirmat că a început eliberarea de licențe către unele companii, pentru furnizarea de bunuri către grupul chinez Huawei.

În primăvara acestui an administrația Trump a pus gigantul asiatic pe o “listă neagră”, invocând probleme de securitate națională, dar acum a decis să emită o licență generală temporară, ce permite companiilor americane să continue afacerile cu grupul chinez.

Secretarul pentru Comerţ al Statelor Unite ale Americii, Wilbur Ross a declarat că a primit deja 290 de cereri pentru licențe specifice.

Mai mulți senatori americani susțin că Huawei are legături puternice cu agențiile chineze de spionaj.

Relațiile tensionate cu Statele Unite au afectat milioane de utilizatori de telefoane mobile produse de compania chineză, care nu au mai putut beneficia de softurile cu licență americană, ca suita Google sau Facebook.

Conducătorii acestora din urmă au avertizat însă că interdicția ar putea încuraja Huawei să producă programe concurente proprii – care – dacă ar avea succes, ar produce pagube uriașe monopolului actual al SUA.