SUA au emis o alertă de călătorie în Europa până la 1 septembrie, citând riscuri teroriste

Departamentul de Stat a emis luni o alertă de călătorie în Europa. Cetăţenii americani sunt sfătuiți să fie atenţi la ameninţarea continuă a atacurilor teroriste pe întregul continent, relatează Reuters şi CNN.

Diplomaţia americană citează incidentele recente din Franţa – unde au loc în weekendul următor alegeri prezidenţiale -, Rusia, Suedia şi Regatul Unit şi avertizează că grupările Statul Islamic şi Al-Qaida ”au abilitatea să plănuiasă şi execute atacuri teroriste în Europa”.

Anterioara alertă de călătorie în Europa a Departamentului de Stat, emisă înaintea săbătorilor de iarnă, a expirat în februarie.

Un oficial de la Departamentul de Stat a declarat luni că alerta nu a fost declanşată de o ameninţare specifică, ci de recuoaşterea riscurilor continue ale unor atacuri înainte de vacanţa de vară.

Malluri, instalaţii guvernamentale, cluburi, restaurante, locuri de rugăciune, parcuri, aeroporturi şi alte locuri sunt posibile ţinte ale unor atacuri, avertizează Departamentul de Stat în această alertă.

Alerta expiră la 1 septembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS