Confidenţialitate

SUA: Aproape 3.800 de noi decese zilnice asociate COVID-19

Statele Unite ale Americii au înregistrat, miercuri, 3.784 de noi decese şi 250.000 de cazuri de SARS-CoV-2, un dublu record al pandemiei, potrivit datelor raportate de universitatea Johns Hopkins.

Ţara se confruntă de peste o lună cu o recrudescenţă a crizei sanitare, notează France Presse.

La momentul actual, mai mult de 113.000 de pacienți COVID sunt spitalizați în SUA, ceea ce reprezintă tot o cifră un record.

Pragul de 200.000 infecții cotidiene a fost depăşit de 11 ori în ultimele 14 zile.

Autorităţile sanitare se aşteptau la această explozie după călătoriile a milioane de americani cu ocazia Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei) în urmă cu trei săptămâni, în pofida apelurilor de a rămâne acasă.

Experţii se tem că situaţia se va înrăutăţi şi mai mult cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

O amplă campanie de imunizare a fost lansată luni în SUA, cu doze de vaccin produse de Pfizer/BioNTech, dar care nu va permite stăvilirea creşterii actuale,

Specialiștii spun că sunt necesare mai multe luni înainte ca o parte suficient de importantă a populaţiei să fie imunizată.

În faţa urgenţei situaţiei şi a temerilor legate de lipsa stocurilor de vaccinuri în lunile care vor urma, Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a decis, miercuri, să autorizeze utilizarea integrală a fiolelor de vaccin Pfizer, care în unele cazuri conţin mai mult de cele cinci doze prevăzute.

Guvernul american a achiziţionat oficial 100 de milioane de doze din acest vaccin.