Confidenţialitate

SUA: Administrație Biden reînnoieşte restricţiile de intrare pe teritoriul SUA

Preşedintele american Joe Biden intenţionează să reînnoiască, luni, restricţiile de călătorie în SUA pentru persoanele care nu au cetăţenie americană şi care s-au deplasat recent în Marea Britanie, Uniunea Europeană, Africa de Sud şi Brazilia.

Deciziile fac parte din planul noii administraţii de la Washington de combatere a pandemiei.

Casa Albă informase că Joe Biden intenţionează să reînnoiască restricţiile de călătorie pentru care fostul preşedinte Donald Trump a dispus încetarea aplicării începând de marţi.

“Odată cu înrăutăţirea pandemiei şi apariţia unor variante mai contagioase în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricţiile impuse călătoriilor internaţionale”, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

“La sfatul echipei noastre medicale, administraţia nu intenţionează să ridice aceste restricţii (pe 26 ianuarie). De fapt, planificăm să consolidăm măsurile de sănătate publică ce privesc călătoriile internaţionale pentru a atenua şi mai mult răspândirea COVID-19 “, a adăugat Jen Psaki.

Statele Unite ale Americii au depăşit, duminică, pragul a 25 de milioane de infecții temutul coronavirus SARS-CoV-2. Bilanțul deceselor asociate Covid a ajuns la peste 417.500 în SUA.