SUA: A fost inaugurat Consulatul General al României la Miami

Ceremonia oficială de inaugurare a Consulatului General al României la Miami s-a desfășurat. miercuri, anunţă ambasada României în SUA.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai autorităţilor locale americane (Oficiul pentru Misiuni Străine al Departamentului de Stat, Primăria oraşului Miami), ai corpului consular, mediului de afaceri şi membri ai comunităţii româneşti din statul american.

În mesajul adresat la eveniment în numele ambasadorului României, sunt evocate legăturile strânse pe care ambasada şi autorităţile române le-au dezvoltat în mod consecvent cu comunitatea românească din Florida, deschiderea noului oficiu consular fiind un demers de recunoaştere a importantei prezente româneşti locale, adaugă comunicatul.

„În anul în care aniversăm Centenarul Marii Uniri şi onorăm contribuţia românilor de pretutindeni la identitatea, afirmarea şi consolidarea statului român modern, este probabil cel mai potrivit mod de a accentua prezenţa românească pe teritoriul american şi de a veni mai aproape de românii care trăiesc în statul Florida şi statele învecinate. Este de asemenea un demers de dezvoltare a parteneriatului româno-american, prin adăugarea unei facilităţi importante de sprijin al cooperării dintre autorităţile locale americane şi cele române şi de încurajare a iniţiativelor economice bilaterale.”, se arată în mesajul transmis de George Maior.

Consulatul General al României la Miami îşi exercită jurisdicţia consulară în statele Alabama, Florida, Louisiana, Georgia, Mississippi, Texas, insulele şi Teritoriile SUA din Oceanul Atlantic şi Marea Caraibilor (Puerto Rico şi Insulele Virgine Americane).

Sediul Consulatului general al României la Miami se află la adresa: 1101 Brickell Avenue, suite N600, Miami, FL 33131, alte coordonate de contact fiind: pagina de internet: http://miami.mae.ro; telefoane informaţii consulare pentru cetăţenii români (Call Center – Bucureşti): +1.305.763.8714 şi +1.305.763.8874; adresă unică de e-mail pentru solicitarea de informaţii consulare: contact@informatiiconsulare.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS