SUA: 40% dintre utilizatorii de internet spun ca au fost hartuiti online

Hărţuirea online merge de la injurii până la ameninţări de ordin fizic.

Aproximativ 40% dintre utilizatorii americani de internet spun că au fost hărţuiţi online.

Iar aproape trei sferturi dintre ei au fost martori la cel puţin o hărţuire online, potrivit unui studiu realizat de Institutul Pew Research Center.

Hărţuirea online merge de la injurii şi poate să ajungă până la ameninţări de ordin fizic.

Dintre utilizatorii de internet americani, 27% au spus că au fost înjuraţi, 22% s-au aflat într-o situaţie stânjenitoare, 8% au fost urmăriţi sau amenințați, iar 6% au fost agresaţi sexual online.

În plus, 53% dintre ei spun că au fost martori la iniţiative ce vizau punerea unei persoane într-o situaţie stânjenitoare.

Cei mai expuși sunt tinerii în vârstă de 18-19 ani. Iar cele mai multe incidente au loc pe reţelele de socializare, în secţiunile de pe site-uri dedicate comentariilor, şi pe site-urile de jocuri online.

Bărbaţii suportă mai multe injurii şi sunt puși în situaţii stânjenitoare, în timp ce tinerele femei devin mai des victime ale hărţuirii sexuale şi urmăririi online.

Studiul a fost realizat online şi prin curier, pe un eşantion de aproximativ 3 mii de adulţi americani. Dintre aceștia, aproape 2.800 erau utilizatori de internet. Marja de eroare a fost de 2,4%.