SUA: 100 de persoane au intrat in contact cu americanul infectat cu Ebola

4 apropiați ai americanului au fost izolați la domiciliu.

Temeri în statul american Texas, unde un bărbat, întors din Liberia, a fost diagnosticat zilele trecute cu Ebola.

Cel puțin 100 de persoane au intrat în contact cu bolnavul, internat acum la un spital în Dallas.

4 apropiați ai americanului au fost izolați la domiciliu.

Americanul a contractat virusul în Liberia. El a dus la spital o femeie însărcinată care avea Ebola și care ulterior a murit.

Câteva zile mai târziu, Thomas Eric Duncan a plecat în Statele Unite. Înainte să părăsească Liberia, el a fost întrebat dacă a avut grijă sau a intrat în contact cu vreo persoană care s-a infectat cu acest virus, însă la toate întrebările legate de Ebola el a răspuns NU.

Nici aparatele care măsoară temperatura corpului de pe aeroportul liberian nu au arătat că acesta ar avea febră. La câteva zile după ce a ajuns în Dallas au apărut și primele simptome.

A mers la spital, însă medicii i-au dat antibiotice și l-au trimis acasă. După alte două zile starea s-a agravat și a fost internat de urgență, iar ulterior a fost diagnosticat cu Ebola.

A fost și momentul în care autoritățile din Texas au intrat în alertă.

‘Am identificat mai mulţi elevi care au intrat în contact cu pacientul și care sunt acum monitorizaţi acasă pentru a vedea dacă prezintă simptome ale bolii. Ştiu că părinţii sunt extrem de îngrijorați de acest caz, dar vreau să vă asigur că boala nu poate fi transmisă înainte de a exista simptome’, a declarat guvernatorul statului Texas, Rick Perry.

Imediat după aceste vești, mulți dintre părinți au decis să nu-i mai trimită pe copii la școală.

În încercarea de a liniști populația, directorul Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor, Thomas Frieden, a spus că un bolnav nu poate infecta alte persoane, până când nu apar primele simptome’

Aproape 3.400 de oameni au murit din cauza acestui virus, arată ultimul bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății.