Stuttgart: Tunurile de confeti sunt interzise la carnavalul din acest an

Stuttgart a interzis folosirea tunurilor de confeti în timpul carnavalului din acest an din cauza costurilor ridicate pentru curăţenie, informează DPA.

Parada planificată să traverseze centrul oraşului la 13 februarie ar trebui să treacă pe lângă piaţa Schlossplatz, aflată sub administraţia landului Baden-Wuerttemberg şi nu sub cea municipală, a spus organizatorul paradei, Thomas Klingenberg, pentru ziarul Bild.

„Din cauza costurilor ridicate, suntem obligaţi să nu aruncăm confeti aici (în piaţă)”, a spus Klingenberg.

Şi alte oraşe din acelaşi land au impus interdicţii pe această temă: în Offenburg este interzisă folosirea de confeti în toate zonele pietonale, iar Goeppingen a interzis, de asemenea, bucăţelele colorate din hârtie.

Expertul în materie de parade de carnaval al oraşului Stuttgart, pentru acelaşi ziar: „Când are loc o paradă, se face o anumită cantitate de mizerie. Dar nu e la fel de rău ca mizeria în urma petrecerii de revelion”.

Sezonul carnavalurilor marchează începutul postului Paştelui, care debutează, anul acesta, pe 14 februarie, în timp ce Paştele este celebrat pe 1 aprilie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS