Studiu: Vegetarienii sunt mai nesanatosi

Chiar dacă nu beau alcool și nu mănâncă produse din carne, persoanele vegetariene sunt mai puțin sănătoase decât restul, potrivit unui studiu.

În plus, calitatea vieții lor este mai scăzută, spune autorii austrieci ai acestei cercetări considerate controversate.

Dieta vegetariană este caracterizată printr-un consum scăzut de grăsimi saturate şi colesterol şi unul ridicat de fructe, legume şi produse din cereale integrale.

O alimentație sănătoasă ar spune unii, dar studiul realizat de cercetătorii austrieci arată că nu este chiar așa. Persoanele vegetariene par să prezinte riscuri crescute de favorizare a apariţiei cancerului, alergiilor şi tulburărilor mintale, precum depresie şi anxietate.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 1320 de voluntari împărțiți în 4 grupuri a câte 330 de persoane. Unii erau vegetarieni, alții mâncau carne dar și multe fructe și legume, al treilea grup avea o dietă obișnuită, iar ultimul consuma foarte multe produse din carne. Tutoror li s-au teste.

Medicii austrieci au stabilit că vegetarienii consumau mai puţin alcool şi erau, într-adevăr, mai slabi – însă aveau o sănătate mintală și fizică mult mai scăzută.

Autorii studiului au ținut să precizeze că aceste rezultate sunt reale și nu reprezintă o reclamă pentru industria cărnii, așa cum au fost acuzați.