STUDIU: Un român consideră suficientă o locuință cu trei camere, de circa 75 metri pătrați

În comparație cu restul europenilor, românii nu sunt atât de pretențioși în ceea ce privește locuința. Potrivit unor studii recente, unui român îi este suficientă o locuință cu trei camere, în timp ce un european are pretenția să locuiască într-un spațiu cu cel puțin cinci camere, potrivit AGERPRES.

 

O locuință de circa 75 de metri pătrați i-ar fi ideală unui român, potrivit studiilor, în timp ce suprafața medie care îi mulțumește pe europeni este de 131 de metri pătrați.

Cei mai pretențioși sunt portughezii, pentru care locuința ideală este de 211 metri pătrați, și turcii care și-ar dori să locuiască într-un spațiu de 164 de metri pătrați. Mai puțin pretențioși sunt britanicii care spun că s-ar simți confortabil chiar și într-o locuință de 80 de metri pătrați.

Pe de altă parte, pentru aproape 60% dintre europeni este foarte important ca locuința să aibă și o cameră de relaxare, în timp ce românii nu pun accent pe acest spațiu. Studiul a fost realizat de o companie imobiliară internațională pe un eșantion de 8 mii de persoane de 16 țări.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS