Confidenţialitate

Studiu: Tusea și durerea în gât, simptomele cele mai întâlnite la infecțiile COVID-19 cu tulpina britanică

Tusea, durerile în gât și oboseala sunt cele mai întâlnite în rândul celor testați pozitiv cu noua tulpină britanică a coronavirusului, iar perderea gustului sau a mirosului sunt puțin probabile, arată un studiu recent, potrivit The Guardian.

Oficiul pentru Statistici Naționale din Regatul Unit a publicat un raport care arată că oamenii infectați cu noua tulpină de SARS-CoV-2 au prezentat dureri de gât, tuse, oboseală și dureri musculare mult mai des decât cei infectați în primul val al pandemiei.

Organizația britanică a întrebat bolnavii cu privire la simptomele bolii în intervalul 15 noiembrie – 16 ianuarie, după ce noua variantă a virusului, denumită B117, a fost descoperită în Kent în luna septembrie a anului trecut, iar de atunci tulpina respectivă s-a răspândit peste tot în lume, inclusiv în România.

Datele arată că procentul celor care au avut ca simptome ale bolii tusea a crescut de la 27% la 35%, însă creșteri ale procentelor au fost înregistrate și în cazul oboselii, a durerilor musculare ori a durerilor în gât.

„Pierderea gustului ori a mirosului au fost mult mai puțin întâlnite la infectările cu noua variantă a virusului, pe când alte simptome au fost mult mai des întâlnite”, arată studiul cercetătorilor britanici.