Studiu: Turismul global va pierde până la 3.300 de miliarde de dolari din cauza COVID-19

Veniturile din turism vor scădea în întreaga lume cu până la 3.300 de miliarde de dolari din cauza COVID-19.

Statele Unite urmează să piardă cel mai mult, potrivit raportului „COVID-19 și turismul” publicat de United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), relatează Reuters.

Raportul prezintă trei scenarii pentru industrie, cu măsuri de blocare care durează 4 luni, 8 luni și 12 luni. În aceste scenarii, veniturile ar scădea cu 1.170 miliarde dolari, 2.220 miliarde dolari și, respectiv, 3.300 miliarde de dolari, sau între 1,5-4,2% din PIB-ul mondial.

Raportul nu a spus care scenariu este cel mai probabil, dar un oficial UNCTAD a spus că scenariul de mijloc „poate fi unul realist”.

„Turismul internațional a fost aproape total suspendat, iar turismul intern a fost redus de restricțiile impuse în multe țări”, se arată în raport.

„Deși unele destinații au început să se deschidă lent, mulți se tem de călătoriile internaționale sau nu își pot permite, din cauza crizei economice.”

Statele Unite suportă cele mai mari pierderi în toate cele trei scenarii, cu o scădere de 187 miliarde dolari în scenariul optimist, urmate de China cu 105 miliarde de dolari. Thailanda și Franța pierd, de asemenea, 47 de miliarde de dolari fiecare.

Pierderea Statelor Unite în scenariul pesimist este de 538 miliarde dolari, sau trei la sută din PIB.

Raportul UNCTAD acoperă 65 de țări și regiuni individuale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS