Confidenţialitate

STUDIU. Ce este sindromul vederii computerizate și cine riscă să dezvolte această afecțiune | AUDIO

Persoanele care petrec peste două ore pe zi în faţa unui ecran riscă să dezvolte sindromul vederii computerizate. Sunt rezultatele unui studiu publicat de Institutul Naţional de Sănătate Publică de Ziua Mondială a Vederii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindromul vederii computerizate se manifestă prin oboseala ochilor, ochi uscați, durere în ochi şi în jurul ochilor, vedere înceţoşată, dureri de cap şi chiar vedere dubla.

Pentru a preveni aceste simptome, specialiștii Institutului Naţional de Sănătate Publică recomandă organizarea ergonomică a mediului de lucru. Astfel ar trebui să stăm la o distanță suficient de mare de ecran și să reglăm luminozitatea și strălucirea ecranului dispozitivului.

Întreruperea privitului la ecran pentru 20 de secunde la fiecare 20 de minute poate contribui, de asemenea, la reducerea disconfortului ocular. Se estimează că la nivel global doar 36% dintre persoanele cu deficienţă de vedere din cauza miopie, hipermetropie și astigmatism au primit acces la o intervenţie adecvată.

Pierderea vederii poate afecta oameni de toate vârstele, însă majoritatea persoanelor cu tulburări de vedere şi orbire au peste 50 de ani, mai precizează studiul.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Pompier de la ISU Maramureș a accidentat o fetiță de 8 ani pe trecerea de pietoni. Șoferul, pozitiv la DrugTest | AUDIO