Confidenţialitate

Studiu | Românii și bulgarii, pe ultimele locuri în Europa când vine vorba de folosirea internetului

Datele publicate de Eurostat arată că, în țara noastră, în 2019, două din cinci persoane cu vârsta peste 55 de ani nu au folosit niciodată internetul.

Aproape 75 la sută dintre români afirmă că folosesc internetul. Sunt însă diferențe mari de la o zonă la alta și între categoriile de vârstă. Astfel, locuitorii din vestul țării și tinerii accesează cel mai des internetul, iar vârsta medie la care copiii încep să petreacă timp pe internet este de 9 ani, arată datele Eurostat.

Suedia, Danemarca și Luxemburg au înregistrat cel mai mare procentaj al populației care utilizează internetul, de regulă, prin intermediul dispozitivelor mobile.

Studiul a fost efectuat pentru a afla de ce folosesc internetul locuitorii statelor membre ale Uniunii Europene. Majoritatea, pentru a trimite mesaje, pentru a afla informații despre diverse servicii și pentru a citi știri online.

Aproape 60 la sută dintre europeni aplează la internet și pentru a folosi servicii bancare și rețele de socializare și 50 la sută pentru a asculta muzică.