Studiu: Românii preferă în continuare să achite numerar cumpărăturile | AUDIO

Chiar dacă în ultimii ani, s-a constatat o creștere a plăților cu cardul, românii încă preferă să achite cu numerar atunci merg la cumpărături.

Iar în materie de achiziții online, suntem pe ultimul loc în Europa, arată un studiu realizat de Centrul pentru Cercetare Economică și de Afaceri.

Studiul a mai arătat că România este în urma țărilor din Vestul Europei și când vine vorba despre accesarea online a serviciilor de administrație publică, dar avem cel mai mare potențial de dezvoltare digitală.

Cosmin Imbrișcă, lector în analiza de date la Universitatea din București a explicat la Europa FM că vom avea din ce în ce mai mulți utilizatori de internet și în România, dar contează foarte mult și implicarea statului în a-i ajuta pe oameni să folosească instrumentele digitale:

„Cele mai multe dintre operațiunile pe care le efectuăm vor trece în sfera digitală. Ne putem aștepta ca în următorii ani să avem și o schimbare semnificativă din partea autorităților publice. Trebuie să digitalizăm la un moment dat toată interacțiunea, dar nu cred să fie ceva foarte rapid.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Studiul a fost realizat de Centrul pentru Cercetare Economică și de Afaceri în 9 țări europene: România, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Polonia și Spania.

Au fost combinate rezultatele unui sondaj efectuat în noiembrie pe 18.000 de adulți din aceste țări cu date publice de la Banca Centrală Europeană și Comisia Europeană.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS