Confidenţialitate

Studiu: Românii petrec, în medie, 5 ore pe zi în faţa televizorului

Românii petrec, în medie, cinci ore pe zi în faţa televizorului, iar ştirile reprezintă principalul tip de conţinut consumat, arată rezultatele studiului “Indicele consumului de televiziune în România 2017 – TVCI România 2017” pentru piaţa locală, prezentat joi.

Studiul a fost realizat, timp de trei săptămâni, în luna aprilie a acestui an. La el au participat 402 respondenţi, eşantion reprezentativ la nivel naţional.

Între preferinţele românilor, privind programele TV, au crescut canalele de audienţă generală, transmisiunile sportive şi desenele animate.

”S-au confirmat rezultatele din anii trecuţi. Românii consumă foarte multă televiziune. La nivel mondial, media de consum e de aproximativ 3 ore pe zi, în România ea depăşeşte 5 ore. Suntem dependenţi de televiziune. În continuare, suntem dependenţi de televiziunea lineară, mai mult de 17% dintre gospodării au 4 televizioare în casă, iar 47% dintre respondenţi deţin televizioare cu tub”.

Aproximativ jumătate dintre cei intervievaţi petrec 2 – 3 ore în faţa televizorului în fiecare zi, aproape 1 din 5 petrece între 4 si 6 ore zilnic în faţa televizorului. Unul din zece spune că stă la televizor peste 8 ore pe zi.

O treime dintre gospodăriile care plătesc servicii de televiziune au televizoare cu ecran plat, în timp ce aproape jumătate (44%) dintre acestea deţin un Smart TV.

Conform celui mai nou raport al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, numărul de gospodării care plătesc servicii de televiziune în România a ajuns la 7,3 milioane la finalul anului trecut.