Confidenţialitate

Studiu: Profesorii și părinții elevilor doresc menținerea școlilor deschise, dar nu sunt dispuși să facă ceva în acest sens | AUDIO

Deși vor să meargă la cursuri față-n față, puțini dintre profesori sau părinții elevilor sunt dispuși să facă lucruri în acest sens, arată un sondaj al organizației World Vision România.

Astfel, doar 30 % dintre părinții elevilor din mediul rural, unde a fost făcut sondajul, vor să-și vaccineze copiii, iar mai puțin de 1 din 4 profesori ar fi dispuși să se vaccineze.

O primă concluzie a studiului e că jumătate dintre profesori şi părinţi sunt de acord cu interzicerea folosirii măştilor textile la şcoală doar dacă se vor asigura măşti conforme gratuite. Mai ales la țară, spun ei, e vorba de o cheltuială în plus, care contează în familiile cu mai mulți copii.

În plin val cinci al pandemiei, deşi 59% dintre părinţi şi 65% dintre profesori cred că şcolile nu ar trebui închise, intenţia de vaccinare în mediul rural rămâne în continuare mică. Andreea Bujor, de la World Vision:

„Mai puțin de un sfert dintre profesori ne-au spus că și-ar schimba opțiunea cu privirea la vaccinare pentru ca școala să rămână deschisă, deci acest lucru nu-i impulsionează pe profesori să se vaccineze, practic, decizia lor ar rămâne neschimbată. Legat de vaccinarea copiilor, 70% dintre părinți nu vor în continuare să-și vaccineze copiii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pe de altă parte, în peste 90% dintre cazuri testarea copiilor se face acasă, de către părinţi, însă mai puţin de jumătate dintre aceştia spun că au înţeles uşor ce trebuie să facă, spun datele din sondajul realizat de World Vision.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Liliana Nicolae

Citește și: Prima tranșă de vaccinuri anti-COVID pentru copii ajunge în România peste 2 săptămâni