Confidenţialitate

STUDIU. Pasionații de jocuri video care petrec cel puțin 3 ore pe zi în fața calculatorului pot avea probleme de sănătate | AUDIO

Pasionații de jocuri video care petrec cel putin 3 ore pe zi în fața ecranului pot avea probleme fizice. Oboseala ochilor, dureri de mâini, de spate sau de încheieturi sunt câteva dintre acestea. Cercetătorii au analizat date de la peste 950 de persoane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un studiu recent condus de oameni de ştiinţă din Australia și publicat în jurnalul ştiinţific „Computers in Human Behavior” a constatat că jocurile video, practicate timp de cel puţin 3 ore pe zi, pot provoca oboseala ochilor, dureri de mâini sau de încheieturi şi dureri de spate sau de gât.

Cercetătorii au analizat date de la 955 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 94 de ani an din Australia, Marea Britanie, Canada şi Statele Unite. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, sunt aproape 3 miliarde de gameri în întreaga lume.

Cercetătorii îi sfătuiesc pe aceștia să se îndepărteze de tastatură pentru anumite perioade de timp și să ia în considerare o poziție de joc mai bună pentru protejarea sănătăţii.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Sondaj Economedia: Peste 60% dintre români și-ar dori ca statul să folosească tehnologii bazate pe AI pentru serviciile publice | AUDIO