Studiu: Mafiotii sunt cei mai sensibili infractori

Potrivit Daily Mail, aceștia sunt și mai orientați spre familie.

Mafioții sunt mai sensibili și mai altruiști decât alte categorii de infractori, arată un studiu realizat într-un penitenciar din Palermo, Sicilia.

Studiul arată că spre deosebire de ceilalți deținuți violenți, infractorii care aveau legături cu mafia nu erau psihopați.

Cercetarea indică faptul că mafioții aveau tendința de a-și împărți viața în două: pe de-o parte, activitățile lor penale, iar pe de alta, sentimentele față de rude și prieteni.

Aproximativ jumătate dintre mafioții chestionați se aflau în închisoare pentru infracțiuni violente, un sfert erau criminali, iar restul fuseseră condamnați pentru infracțiuni cum ar fi răpirea, traficul de droguri și frauda.

Mai mult, în timpul interviurilor, mafioții și-au exprimat de multe ori preocuparea pentru copiii și familiile lor, cărora nu au încetat să le scrie și pe care le sună mereu.

Subiecții au fost analizați psihologic, folosind un sistem de evaluare care evaluează caracteristicile psihotice ale unei persoane.

Cei care primesc un scor de peste 30 sunt considerați psihopați, însă nici unul dintre membrii mafiei participanți la studiu nu a depășit acest scor.