Confidenţialitate

STUDIU. Jumătate dintre familiile din Spania plătesc meditații pentru copiii lor | AUDIO

Aproape jumătate dintre familiile din Spania plătesc meditații pentru copiii lor. În vreme ce părinții bogați plătesc pentru extinderea și perfecționarea cunoștințelor copiilor, cei săraci dau bani pentru repetarea și consolidarea lecțiilor de la școală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între 2019 și 2020, 47% dintre familiile spaniole care au copii de vârstă școlară au plătit 1.7 miliarde de euro pentru meditații, arată studiul Shadow Education realizat de Esade Centre for Economic Policy.

Limbile străine – mai ales engleza – reprezintă circa jumătate din totalul meditațiilor.

Familiile care au copiii la școlile de stat au plătit două treimi din banii cheltuiți pe meditații la nivel național, în medie 235 de euro pentru fiecare elev, spre deosebire de peste 600 de euro în cazul celor care învață în școlile private.

Potrivit autorilor raportului, meditațiile sunt o tendință globală, observată în Europa, dar predominantă în Asia.

Pentru a evita ca învățământul paralel să devină o normă, este nevoie de reforme care să crească încrederea publicului în școlile de stat și în profesori.

Trebuie vizați factorii care determină cererea pentru meditații, cum ar fi „ratele nejustificat de ridicate de eșec și de repetenție” și examenele foarte competitive mai spun autorii studiului Shadow Education.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Părinții, nemulțumiți de schimbările ce privesc admiterea la liceu. Iulian Cristache: „Suntem conștienți că sistemul educațional și performanța se bazează pe o industrie paralelă numită meditație” | AUDIO