Studiu: Izolarea a salvat peste 3 milioane de vieţi în Europa

Măsurile de izolare impuse în criza sanitară provocată de noul coronavirus au salvat mai mult de 3 milioane de vieţi în Europa, potrivit unui studiu realizat în 11 ţări de o echipă de cercetători de la Imperial College London.

Potrivit experților, distanțarea din luna martie, a avut „un efect substanţial” şi a ajutat la reducerea ratei de multiplicare a infecţiei sub 1 până la începutul lunii mai.

Rata de multiplicare reprezintă numărul mediu de oameni pe care o persoană infectată îi contaminează. O valoare de peste 1 poate duce la o creştere exponenţială.

Echipa de cercetători a estimat că, până la începutul lunii mai, între 12 şi 15 milioane de oameni din Austria, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Norvegia, Spania, Suedia şi Elveţia, au fost infectaţi cu noul coronavirus, notează Reuters.

„Măsurarea eficienţei acestor interdicții este importantă, având în vedere impactul economic şi social, şi poate indica care sunt acţiunile necesare pentru a menţine controlul”, au spus autorii studiului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS